Vreemdgaan

Vreemdgaan/overspel

Wat is vreemdgaan/overspel?

Vreemdgaan of overspel is, wanneer er binnen een relatie 1 van de personen (seksueel) contact of een relatie heeft met een ander persoon dan waar zij de relatie mee hebben. Vreemdgaan wordt binnen onze maatschappij door de meeste mensen gezien als zeer immoreel gedrag. Dit is aantoonbaar door bijv. de nieuwsberichten wanneer een BN’er vreemdgaat.

Vreemdgaan heeft voor iedereen een eigen invulling, iedereen heeft namelijk andere regelingen binnen de relatie met zijn/haar partner. Over het algemeen worden de volgende handelingen gezien als vreemdgaan:

  • Het seks hebben met een ander dan de partner;
  • Het zoenen met een ander dan de partner;
  • Het sturen van naaktfoto’s/vunzige berichten naar een ander dan de partner.

Uitleg over de reden achter overspel/vreemdgaan

4 soorten vreemdgangers

1. De jager

De jager is een type vreemdganger die vreemdgaan als een soort spel ziet en altijd opzoek is naar nieuwe “medespelers”. Omdat vreemdgaan voor dit type persoon erg procesmatig gebeurd, weet de jager hoe hij zijn perfecte doelwitten moet uitkiezen.

2. De professional

Dit type vreemdganger is vaak een man, iemand die niet opzoek is naar liefde en geen interesse heeft in de gevoelens van de andere persoon. Dit zijn de mensen met het “perfecte leven” en ze gooien er vaak flink geld tegen aan om dit zo te houden. 

3. De held

De held is een type vreemdganger die altijd behulpzaam wilt zijn, om zo het vertrouwen van zijn/haar slachtoffer te winnen met, andere doelen in gedachte. Deze persoon zal zichzelf altijd als het slachtoffer zien en er alles aan doen om de schuld op zijn/haar partner proberen te schuiven. 

4. De fetish

De fetish is het type vreemdganger dat precies weet wat hij/zij wilt en hier ook exclusief naar opzoek gaat. Dit zijn personen die vaak een bepaalde seksuele fantasie hebben die hun partner niet voor hen kan vervullen en dus wordt er buiten de deur gezocht naar iemand die dat wel kan.    

Hoe herkent u vreemdgaan?

Wij hebben voor u een lijst van kenmerken samengesteld die erop kunnen wijzen dat uw partner vreemdgaat.

  1. Uw partner bewaakt zijn/haar telefoon ten alle tijden en word heel defensief wanneer u ook maar in de buurt komt van de telefoon;
  2. Uw partner neemt de telefoon niet op in uw bijzijn;
  3. Uw partner wilt niet dat u ziet welke vensters er openstaan op zijn of haar pc;
  4. Uw partner heeft uit het niets een SOA opgelopen, terwijl hij of zij deze niet in het begin van de relatie had;
  5. Uw partner verbergt opeens zijn of haaf bankafschriften voor u;
  6. Uw partner reageert zeer negatief wanneer u thuiskomt zonder dat hij of zij het weet;
  7. Uw partner is uit het niet elke dag laat thuis zonder logisch verklaarbare reden.

Sluit dit aan bij uw vermoedens?

Vertoont uw partner 1 of meerdere van de bovenstaande kenmerken en zit het nachtenlang in uw hoofd? Laat ons u dan helpen en maak snel een afspraak zodat u weer met een gerust hart naar bed kan.